Paypal Failkan Paten Sistem Pembayaran Cryptocurrency - Market Demon

Monday, March 19, 2018

Paypal Failkan Paten Sistem Pembayaran Cryptocurrency


PayPal telah memfailkan paten untuk sistem pembayaran cryptocurrency yang lebih cepat. Sejak PayPal ditubuhkan pada tahun 2002, syarikat itu telah mendominasi industri pembayaran dalam talian. Tetapi dalam beberapa tahun kebelakangan ini, sejak revolusi blockchain, mereka telah menghadapi persaingan yang semakin sengit.

Platform decentralized menunjukkan bahawa jika PayPal tidak membuat beberapa langkah ke depan, kemungkinan besar mereka akan menghadapi persaingan sengit dan mula hilang relevan dalam arena pembayaran global. Dan Schulman, CEO PayPal, baru-baru ini bercakap mengenai peluang dan cabaran berkaitan penyelesaian pembayaran berasaskan cryptocurrency. Shulman menyentuh tahap ketidakstabilan dan peraturan yang tidak konsisten.

Dalam ulasan lain yang dibuat oleh CFO PayPal, John Rainey, beliau membincangkan risiko syarikat-syarikat yang menerima Bitcoin memandangkan volatiliti Bitcoin yang tinggi. PayPal juga sedar tentang kelemahan platform mereka berbanding cryptocurrency. Kemungkinan besar PayPal akan membina cryptocurrency centralized mereka sendiri, sama seperti yang dilakukan Ripple. PayPal perlu bertindak pantas kerana mereka sebenarnya sudah jauh berada di belakang.