Exchange Crypto Yang Pertama Menggunakan Teknologi NASDAQ - Market Demon

Tuesday, May 15, 2018

Exchange Crypto Yang Pertama Menggunakan Teknologi NASDAQ
Dx, exchange cryptocurrency yang pertama merancang untuk menggunakan teknologi sebuah pasaran saham gergasi Amerika, Nasdaq, bulan depan selepas wawancara eksklusif Finance Magnates Monday pada Isnin lepas, 14 Mei 2018.

Nasdaq, bursa saham kedua terbesar dunia dengan permodalan pasaran selepas New York Stock Exchange (NYSE), menyediakan teknologi mereka untuk mengukuhkan pertukaran crypto centralized baru, DX, menurut ketua projek Daniel Skowronski. Skowronski memberitahu bahawa pertukaran yang akan datang sebagai "one-stop-shop" untuk "menukar fiat dan crypto, memperoleh coin dan juga perkhidmatan wallet."

Menurut laporan itu, DX tidak akan mengenakan yuran untuk berdagang dan akan membuka dagangan dengan enam cryptocurrency terbaik di pasaran, termasuk Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), dan Litecoin (LTC). Pada peringkat kedua, exchange itu dilaporkan merancang untuk menambah 20 hingga 25 coin yang lain, serta "token yang lebih kecil," kata Skowronski, tanpa menentukan aset crypto tertentu. Skowronski memberitahu Pembesar Kewangan:
 
Kami menyokong teknologi blockchain. Kaedah kami dapat membantu ekosistem ini untuk maju adalah melalui pemilihan token yang betul dan memastikan hanya yang terbaik akan dipromosikan. Kami tidak akan menyenaraikan coin, hanya kerana mereka membayar kami. Mereka yang layak akan disenaraikan.

Skowronski juga melaporkan bahawa DX tidak akan tersedia bagi pelanggan AS pada pelancaran, walaupun bursa dilaporkan "dalam dialog" dengan pengawal selia AS.

Bulan lalu, CEO Nasdaq, Adena Friedman berkata syarikat itu akan "mempertimbangkan untuk menjadi" platform dagangan crypto, jika pasaran menjadi lebih terkawal.

Minggu lalu, pelbagai saluran media melaporkan bahawa Intercontinental Exchange (ICE), syarikat induk NYSE, mahu membiarkan pelanggan membeli dan memperoleh Bitcoin.


Sumber: Cointelegraph