Tutorial Membeli Bitcoin Di Remitano (Bergambar) - Market Demon

Saturday, May 5, 2018

Tutorial Membeli Bitcoin Di Remitano (Bergambar)


Jika anda telah membaca Tutorial Membeli Bitcoin Di Coinbase Menggunakan Kad Debit/Kredit (Bergambar). Kami akan teruskan memberi panduan kepada anda yang pertama kali menggunakan Remitano untuk membeli Bitcoin:  


1. Buka Akaun Remitano

Anda perlu click "Login/Register". Ikuti setiap langkah yang diarahkan.2. Untuk membeli Bitcoins, Cari 1 penjual dari "Senarai penjual" (List of sellers)


Klik [Buy] 


3. Isikan alamat Bitcoin anda dan Amaun yang anda ingin beli 

Klik [Buy BTC] untuk meneruskan transaksi dengan penjual tersebut.


4. Bayar penjual seperti yang diarahkan. 


Tekan [I have paid seller]Anda akan kehilangan wang jika anda tidak melakukan ini. 


5. Tunggu penjual untuk mengesahkan.

Penjual biasanya akan mengesahkan transaksi anda dalam tempoh masa 5-15 minit. Jangan batal transaksi jika anda sudah membuat bayaran.

Selamat mencuba.🦋

Nota kaki: Pastikan anda mempunyai apps Authy di dalam telefon pintar untuk membuat Authentication sebagai keselamatan terhadap akaun anda. Authy Authentication adalah two-way authentication (2FA) iaitu kemasukkan dua kali password sebelum dibenarkan masuk ke dalam akaun anda.

Penafian : Ini bukan nasihat pelaburan atau "buy call." Segala yang terkandung dalam artikel ini adalah bertujuan untuk perkongsian maklumat. Trading boleh menyebabkan kerugian. Kami tidak bertanggungjawab bagi sebarang kerugian atau yuran tinggi yang dikenakan. DYOR.