20 Tips Dalam Dokumentari Bagaimana Menjadi Seperti Warren Buffet - Market Demon

Saturday, November 24, 2018

20 Tips Dalam Dokumentari Bagaimana Menjadi Seperti Warren Buffet

Image result for becoming warren buffett

Tips ini diambil dari dokumentari bagaimana hendak "Menjadi Warren Buffett" 

Ini adalah ringkasan nota yang boleh kita ambil dari tabiat Warren Buffett tersebut : 

1. Warren mempunyai kad rekod pencapaian peribadi mengenai bagaimana beliau melakukan sesuatu perkara tersebut. Beliau tidak akan peduli dan tidak peduli dengan kritikan dan troll yang dilontarkan kepada beliau. Beliau tahu apa yang beliau lakukan dan seringkali hanyut dalam dunianya sendiri. Semasa bubble internet pada tahun 2000 di mana pengkritik mula mula mengatakan bahawa nilai pelaburan Oracle of Omaha tidak lagi berfungsi dan dunia telah berubah, akhirnya semuanya terbukti majoriti tetap salah. 

2. Dia obses dengan membeli aliran tunai masa depan dengan harga diskaun pada masa ini. Dia dapat melihat pulangan pelaburannya pada kemasukannya berdasarkan keuntungan diunjurkan syarikat yang dia beli.

3. Dia percaya aktiviti nilai tertinggi yang boleh dilakukannya dibaca, dia banyak membaca dan rata-rata 5-6 jam sehari sepanjang hayatnya sebagai Pengerusi Berkshire Hathaway.

4. Beberapa bacaannya yang paling penting adalah penyata kewangan syarikat yang dia cari untuk membeli.

5. Warren memandang keupayaan potensi pulangan kompaun awal hidupnya dan menyaksikan potensi tersebut dan membiarkan kompaun modal itu berkembang daripada membelanjakan atau memotong pelaburan yang pendek dengan menjual terlalu awal.

6. Beliau benar-benar suka matematik dan boleh melakukan sebahagian besar matematiknya dengan segera di kepalanya. Ini adalah kelebihan yang besar terhadap orang lain yang mempunyai keputusan mereka yang dipacu oleh emosi dan ego.

7. Harvard Business School tidak memilih untuk hadir tetapi memilih sendiri dan terus mengikuti Columbia University untuk belajar di bawah Benjamin Graham. (Dia mendapat A + dari Graham.)

8. Buffett mengambil kursus Dale Carnegie untuk belajar bercakap awam, dia mendapat pulangan yang besar untuk pelaburan ini.

9. Dia berkahwin dengan orang yang betul, sokongan isterinya adalah kunci kejayaannya, kerana dia menyokongnya dalam semua usaha beliau.

10. Peraturan # 1 Warren Buffett adalah untuk membeli perniagaan hebat pada harga hebat untuk membuat nisbah risiko / ganjaran yang tinggi pada kemasukan.

11. Encik Buffett menghabiskan 99.9% meneliti syarikat dan .01% syarikat membeli maka 99.9% dari masa hanyalah memegang perusahaan besar.

12. Warren Buffett mempunyai konsistensi dan disiplin tindakan yang lebih besar daripada majoriti pelabur dan CEO lain.

13. Matlamat awalnya adalah menjadi jutawan pada usia 30 tahun dan akhirnya menjadi lelaki terkaya di dunia. Dia mempunyai matlamat dan matlamat yang sangat awal dalam kehidupan. Ini adalah penapis utama dalam keputusannya yang membolehkannya dia mencapai matlamatnya.

14. Kesabarannya untuk menunggu peluang terbaik tidak dapat ditandingi. Dia boleh menunggu bertahun-tahun sehingga dia mendapat harga yang tepat di syarikat yang tepat sebelum membeli.

15. Warren Buffett sangat berhati-hati untuk hanya membeli syarikat-syarikat di mana dia berhati-hati untuk kekal di dalam lingkungan kecekapannya untuk model, industri, dan pengurusan perniagaan mereka.

16. Emosi ketakutan dan ketamakan adalah sangat berbahaya di pasaran saham melainkan jika anda membeli ketakutan yang lain dan menjual kepada orang lain yang tamak.

17. Dia tidak materialistik, dia lebih suka keseronokan yang sederhana dalam hidup daripada hal-hal material yang rumit. Beliau lebih suka menonton bola sepak kolej Nebraska dengan berseluar berjoging dengan popcorn.

18. Anda tidak perlu menjadi genius untuk menjadi kaya, anda hanya memerlukan proses yang baik dan masa yang mencukupi

19. Lakukan sesuatu yang anda suka untuk menghasilkan wang. Jika anda boleh keluar dari kelompok pekerjaan biasa, anda akan mempunyai peluang yang lebih besar untuk berjaya dalam kehidupan dan perniagaan.

20. Kelebihannya dalam pelaburan adalah dari 'risk ratio/ reward' disiplin, penggabungan, tumpuan, dan deta serta bebas  dari ego dan emosi. Beri dia cukup masa dan dia akan menangNo comments: