Samsung Mempertimbangkan Untuk Mengeluarkan Cryptocurrency Sendiri - Market Demon

Tuesday, April 30, 2019

Samsung Mempertimbangkan Untuk Mengeluarkan Cryptocurrency SendiriImage result for samsung make their own crypto

Samsung adalah sebuah syarikat besar yang kini mempertimbangkan untuk mengeluarkan cryptocurrency mereka sendiri.  Cerita-cerita yang mengatakan Samsung bakal mengeluarkan cryptocurrency mereka sendiri telah dihasilkan dari Facebook dan JPMorgan Chase. Penganalisis turut membuat spekulasi mengenai kes penggunaan untuk token cryptocurrency ini.

Walaupun belum disahkan secara rasmi, "Samsung Coin" dijangkakan menggunakan aplikasi sebagai salah satu cara pembayaran di kedai dan untuk didagangkan di bursa cryptocurrency.  Syarikat itu juga turut mendedahkan bahawa telefon pintar Galaxy S10  akan mempunyai dompet cryptocurrency sendiri yang  terbina dalam peranti terbaru mereka itu. 

Syarikat korporat-mega seperti Samsung amat penting dalam mendapat maklumat balas dari pengguna dan ianya amat penting untuk melihat bagaimana pelaksanaan mata wang maya mereka dibandingkan antara satu sama lain dan seluruh ekosistem mata wang maya. Adalah mustahil untuk mengetahui dengan pasti cara di mana token ini akan berfungsi.  Walau bagaimanapun, memandangkan model perniagaan gergasi elektronik ini terdapat beberapa andaian yang munasabah untuk diperhatikan. 


Ikuti kami untuk mendapat berita terkini mengenai cryptocurrency, pasaran kewangan dan blockchain dalam Bahasa Malaysia:

Twitter: Market Demon
Telegram : Market Demon

No comments: