Bursa Saham Malaysia Membangunkan Blockchain PoC Untuk Pinjaman Keselamatan - Market Demon

Saturday, May 11, 2019

Bursa Saham Malaysia Membangunkan Blockchain PoC Untuk Pinjaman Keselamatan

Image result for MalaysiaĆ¢€™s Stock Exchange to Develop Blockchain PoC for Security Borrowing and Lending

Bursa Malaysia, yang berpangkalan di Kuala Lumpur, sedang berusaha untuk meminjam bukti keselamatan (PoC). Inisitif ini bertujuan untuk membangunkan ketelusan yang lebih baik dan menangani cabaran peminjaman dan pinjaman lain di Malaysia.

Lebih tepat lagi, Ketua Pegawai Eksekutif pertukaran itu, Datuk Muhamad Umar, dilaporkan berkata PoC perlu meningkatkan kecekapan, kelajuan dan kapasiti perkhidmatan yang disebutkan di atas, yang seterusnya akan meningkatkan permintaan.

Kerjasama ini juga memberi manfaat kepada industri yang lebih luas melalui pengetahuan baru, pandangan dan pengalaman praktikal dalam memanfaatkan inovasi digital untuk menyokong dan memacu pertumbuhan pasaran modal.

Inisiatif pertama ini berlaku dalam Persatuan Negara-negara Pertubuhan Bangsa-bangsa Asia Tenggara. PoC telah dibangunkan dengan kerjasama Forms Information Syntron yang berpusat di Hong Kong, rakan kongsi teknologi pertukaran saham. Projek itu dilaporkan melibatkan Affin Hwang Investment Bank Bhd, CIMB Investment Bank Bhd, Citibank Bhd, Dana Persaraan Diperbadankan dan Sekuriti Melaka.


Ikuti kami untuk mendapat berita terkini mengenai cryptocurrency, pasaran kewangan dan blockchain dalam Bahasa Malaysia:

Twitter: Market Demon
Telegram : Market Demon

No comments: