Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) sekali lagi menangguhkan keputusannya mengenai dana perdagangan bitcoin BitTC Asset Management (BTC) - Market Demon

Saturday, May 18, 2019

Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) sekali lagi menangguhkan keputusannya mengenai dana perdagangan bitcoin BitTC Asset Management (BTC)Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) sekali lagi menangguhkan keputusannya mengenai dana perdagangan bitcoin BitTC Asset Management (BTC) yang didagangkan oleh dana indeks cryptocurrency (ETF).  Perkembangan itu diturunkan dalam pemfailan yang diterbitkan oleh SEC pada 14 Mei lalu.

Baru-baru ini, SEC mendedahkan bahawa ia telah menangguhkan keputusannya sama ada untuk mengesahkan atau menolak ETF Bitwise, dan juga meminta komen umum dari pihak yang berminat.  Oleh itu Suruhanjaya meminta orang yang berminat untuk "memberikan penghujahan bertulis pandangan, data, dan hujah mereka berkenaan dengan isu-isu yang dikenal pasti di atas, serta apa-apa perkara lain yang mungkin mereka ada dengan cadangan itu.

Bitwise pada mulanya difailkan untuk ETF pada bulan Februari di bawah syarat bahawa SEC akan mencapai keputusan dalam 45 hari.  ETF bitcoin yang dicadangkan firma itu dilaporkan berbeza daripada ETF bitcoin yang dicadangkan sebelumnya kerana ia menarik harga dari pelbagai bursa cryptocurrency, dengan tujuan untuk mewakili pasaran yang lebih baik.

SEC pertama kali menangguhkan keputusannya mengenai aplikasi Bitwise ETF pada bulan Mac.  Berikutan keputusan itu, SEC diwajibkan untuk membuat keputusan sama ada untuk meluluskan perubahan peraturan pada 16 Mei 2019.

No comments: